Komponen Blasting Kabinet Sandblasting lan Bagian Sandblaster

Langkah-langkah cara nggunakake kabinet sandblast jinis garing

Mesin sandblasting garing bisa ngilangi teyeng lan nglapis permukaan kerja kanthi sandblasting.
(1) bukak menetes sing digunakake ing mesin sandblasting, muat abrasif, tambah 10kg sekaligus, lan tutup lawang kerja.
(2) penet saklar daya.
(3) nguripake tombol start up kipas knalpot.
(4) uripake saklar pasokan udara.
(5) atur jumlah panganan pasir kanthi regulator panganan pasir ing sisih ngisor mesin sandblasting rotary, lan atur jumlah panganan pasir miturut sarat saka workpiece.
6) bukak penetasan sing digunakake, lebokake potongan-potongan kerja kanggo disemprotake ing meja rotary, lan tutup lawang ngisor.
(7) pedal switch saiki: wedhi jeblugan potongan kerja nganggo sarung tangan, tangan kiwa lan tangan tengen nganggo pistol semprotan.
(8) ngresiki karya kanthi gun udara.
(9) mbukak menet lan metu gaweyan.
(10) mateni saklar listrik kipas knalpot.
(11) mateni saklar daya.
(12) bukak lawang sisih kothak lebu kanggo nyopot wedhi sampah.

Derusting manual: Iki minangka metode derusting sing cukup gampang, sing nggunakake scraper, palu, sikat baja, kain abrasif (kertas), roda grinding lan alat liyane kanggo ngalahake, shovel, grind lan ngikis karat. Keuntungane gampang lan gampang dioperasikake, regane murah, akeh digunakake kanggo ngilangi karat peralatan lan fasilitas sing digunakake, nanging kekurangane yaiku intensitas tenaga kerja sing dhuwur, efisiensi rendah, kualitas ora stabil lan lingkungan kerja sing kurang apik.

Peledakan wedhi lan ngilangi karat: umume kalebu erosi semprotan partikel kanggo nggayuh reresik lumahing permukaan lan kasar, kalebu blasting wedhi terbuka, blasting pasir tertutup lan blasting pasir vakum Blasting wedhi sing mbukak akeh digunakake, sing bisa ngresiki kabeh rereget ing permukaan logam, kanthi kualitas ngilangi karat sing apik lan stabil. Nanging, kanggo kabeh hood asap baja, mula ana sing rame.

Derusting banyu tekanan dhuwur: pengaruh aliran banyu tekanan tinggi (ditambah efek grinding abrasive) lan tumindak prying banyu digunakake kanggo ngrusak adhesi karat lan lapisan ing lempengan baja, sing ora ana polusi bledug, ora ana kerusakan piring baja lan efek sing apik. Nanging, pelat baja sawise ngilangi karat gampang bali menyang karat, mula kudu dilapisi lapisan derusting basah khusus.

 


Wektu kiriman: Sep-20-2020